Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με τον παρόν blog...

Με αφορμή την πληθώρα πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με το Σαολίν Κουνγκ Φου θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το blog στον ειλικρινή αναζητητή που ψάχνει να βρει ένα "χάρτη" που θα τον βοηθήσει να χαράξει τη δική του πορεία.

Θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία για το συγκεκριμένο θέμα για το λόγο ότι κάθε χρόνο επισκέπτομαι και διαμένω για εκπαίδευση τόσο στο ναό Σαολίν (όσο και σε γειτονικά μοναστήρια ή σχολές πολεμικών τεχνών) ώστε να έχω ιδία άποψη για την τέχνη που ασκώ και ασχολούμαι για πάνω από 10 χρόνια.

Σε αυτό το blog θα επισημαίνω κάποια θέματα που αφορούν την τέχνη του Σαολίν. Ιδιαίτερα θα αναφερθώ ως δάσκαλος σε θέματα πρακτικά που αφορούν την τέχνη του Σαολίν καθώς και στο πως βλέπω προσωπικά ότι μπορεί αυτή η τέχνη να βοηθήσει κάποιον για την προσωπική του ανάπτυξη.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν επιζητώ την αντιπαράθεση με κανέναν γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ωστόσο πιστεύω ότι κάθε πληροφορία που παρατίθεται μπορεί να χρησιμεύσει για να ρίξει λίγο παραπάνω φως στο παρεξηγημένο και "μυθικό" μονοπάτι της τέχνης αυτής, έτσι λοιπόν ο "ο νοών νοείτο...".

Η υπερβολή και η μυθοπλασία είναι παράγωγα της έπαρσης.Τα πράγματα είναι απλά και πρέπει να τα λέμε με το όνομά τους. Κοιτώντας κάποιος την αλήθεια κατάματα κερδίζει χρόνο στην ζωή του και ταλαιπωρείται λιγότερο.

Από την άλλη μεριά, το καλό και το κακό, όπως και το σωστό και το λάθος είναι σχετικά για το δρόμο κάθε ανθρώπου. Οπότε αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τα αναφερθέντα αυτού του ιστότοπου, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό γιατί τέλος τέλος ...αυτό είναι και το σωστό για τους ίδιους .

Τέλος οι απόψεις που παραθέτω είναι εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις και δεν αποτελούν απαραίτητα κοινή γραμμή των σχολών Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου "Πηγή του Νεαρού Δάσους" ή οποιασδήποτε άλλης σχολής σχετικής με το Κουνγκ Φου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Με εκτίμηση και σεβασμό για το Σαολίν το οποίο διδάσκω και είμαι αφιερωμένος ολοκληρωτικά.

Christos Panagopoulos (Yan Shan)